Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Bewegingsonderwijs

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen voldoende bewegingsonderwijs krijgen. Bewegen is namelijk essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Bewegingsonderwijs krijgt een steeds grotere rol in de bewegingsopvoeding van kinderen. Kinderen bewegen tegenwoordig minder en eenzijdiger thuis en op straat.  Daarom is het belangrijk dat kinderen regelmatig bewegen en minimaal 2 keer per week bewegingsonderwijs krijgen, dat van goede kwaliteit is en door deskundige leerkrachten wordt verzorgd.


Groep 1 en 2 spelen daarom iedere dag anderhalf uur buiten. Daarnaast krijgen zij één uur in de week gymles van hun eigen groepsleerkracht.

 

Groep 3 t/m 8 speelt per dag dertig minuten buiten. Tijdens het buitenspelen werken wij met minicoaches. Leerlingen uit de bovenbouw begeleiden kleine beweegspelletjes in de pauze van de middenbouw.   

 

Daarnaast krijgen de groepen 3 t/m 8 twee uur per week gym. Eén uur daarvan wordt verzorgd door een vakleerkracht. Het andere uur bewegingsonderwijs wordt gegeven door de groepsleerkracht en/of vrijwilligers van verschillende sportclubs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan basketbal.

 

Tijdens de reguliere lessen door worden regelmatig kleine bewegingsoefeningen of energizers gedaan. Zodat de kinderen na een kort bewegingsmomentje weer verder kunnen.

 

De gemeente Dordrecht organiseert sporttoernooien waar onze leerlingen aan mee kunnen doen. Wij promoten deze sportactiviteiten op school en stimuleren kinderen om mee te doen.